U gebruikt een verouderde browser. Wij raden u aan een upgrade van uw browser uit te voeren naar de meest recente versie.

Dames Recreanten 5

 

Het seizoen 2018 - 2019: 

Dit team wordt gesponsord door:

 

In de Nieuwsbrief van November 2018 kregen de dames 'de Pen' van Jongens A1 en hebben zij zich voorgesteld:

Jongens A1, bedankt voor het doorgeven van de pen!
 
Wij zijn het recreanten ‘opleidings’team onder de leiding van ‘onze’ fantastische trainster Eva Ros! Wij zijn extra trots op Eva, omdat ze vrijwilliger van jaar 2016/2017 was!
We zijn een team wat spontaan ontstaan is in de kantine van een sporthal: moeders aan de koffie, kids een wedstrijdje volleybal spelen en dan er achter komen dat volleybal wel een heel leuk spelletje is! Iedereen kende wel iemand die wel mee wilde doen en al snel was er een team compleet. Eva zei spontaan dat ze wel trainster wilde worden en zorgde ervoor dat we een trainingstijd op de dinsdag kregen.
Het eerste jaar hebben we alleen getraind, daarna een jaartje geoefend met wedstrijden in de 2e klasse. We zijn erachter dat we echt in de 3e klasse thuis horen. De eerste winst is al binnen! (En verlies ook, maar dat maakt niks uit!)
Gezelligheid, met een een beetje fanatisme is wat bij ons past!
 
Dit is dames recreanten 5 en we zijn met heeeeel veeeeeel dames.....
Spelverdeelsters: Wendy, Marieke, Yvonne en Maaike
Midspeelsters: Daphne, Ank, Inge, Marleen en Finet (helaas even uit de running door een gebroken kuitbeen).
Buitenspeelsters: Petra, Annet, Carmy, Margreet en Marjolein.
Nieuwste leden: Liseth, Mariella en Juliette!
 
Trainingstijd; maandag avond 19.30, in ‘n Dikken! Kom gerust eens kijken! 

 


 

In het seizoen waarin (ons 'oude' DR5) zij, na ongeveer 40 jaar volleybal, afscheid nemen (2016 - 2017):

Afscheid Dames 5 Recreanten

(tekst van en door de dames zelf)

 

Het einde van een volleybal tijdperk voor Dames recreanten 5!!!!!!!

Dames 1, dames 2, dames 3, dames 4….. een mengelmoes van “zeer getalenteerde” tot minder ‘zeer getalenteerde’ volleyballers :-) Wie had kunnen denken dat dit gemêleerde gezelschap ooit en méér dan hecht volley team zou worden. Het merendeel van de meiden zijn al meer dan 40 jaar lid WVC Volley. Eén ding konden we allemaal even goed en dat was FEEST VIEREN MET MEKAAR!!!!

Natuurlijk ga je herinneringen ophalen, want ja zeker naast fanatiek het potje volley te spelen zetten we ons ook erg in voor de club. De één jarenlang als penningmeester en nog langer als onze aanvoerster, anderen in het actiecomité. Volleykrant typen op een Remington typemachine en uitdraaien op de stencilmachine, slingerend aan het wiel (ja ja uit die tijd komen wij nog!!!!!!!!!!!  Met z’n allen om de tafel lopen om van alle kopieën een krant te maken. De vossenjachten, het organiseren van jubileumfeesten , grote loten actie, trainen van de mini’s, waar hebben we ons niet voor ingezet.

Maar……we willen niet al die herinneringen ophalen want dan lijken we al zo oud EN DAT WILLEN WE NIET!!! Dames 1 jullie waren nog niet eens geboren!!!!!!! Alleen een wedstrijd fluiten was niet  echt ons ding, op een enkele uitzondering na. Maria Kloet heeft zelfs 15 jaar in de regio gefloten, bij velen van ons was dit talent ver te zoeken wat ….. een enkeling van ons durfde niet eens die bok op.  In opdracht van Jan Wolfs moesten we met het team naar de cursus fluitbewijs in Weerselo. Kijk en dat moet je nooit doen, dit team gezamenlijk op cursus sturen! Het is wel de reden dat wij ons dubbel hebben ingezet voor andere taken binnen de vereniging. Het 25 jarig jubileum van Volley ……het was één groot feest onder de bezielende leiding van ons team.

Vele trainers en uithoeken hebben wij door de jaren heen bezocht. We waren goed fanatiek en sloegen geen training en laat staan een wedstrijd over. Er moest wel echt iets heel bijzonders aan de hand zijn wilde je verstek laten gaan.

De laatste jaren werd het door de diverse blessures en andere bezigheden het fanatisme minder en besloten we gezamenlijk naar de recreanten te gaan. De eerste wedstrijd was één groot fiasco….  waar we dachten dat de recreantencompetitie saai en ver beneden ons niveau zou zijn, werden we links en rechts weggeslagen. Als troost was er altijd na de wedstrijd wijn met bitterballen. Natuurlijk hebben we nadien revanche genomen op dat team. Ach de wijn met de bitterballen hebben we er maar ingehouden.

De weekendjes uit met het team was elk jaar één groot feest met als echte uitschieter 5 dagen Rome. Daar hebben wij beloftes gedaan aan elkaar waar wij verder niet over uitweiden!

En nu komt er dus een eind aan ons volleyteam. Wij kunnen (en willen) er nog niet over uit maar blessures en andere mankementjes heeft ons dit  moeten doen besluiten.

Zaterdag hebben wij als team Dames 1 nog naar overwinning geschreeuwd en mogen hun feliciteren met promotie naar de 2divisie. Geweldig gedaan dames, chapeau!

Stilletjes denken we nog even…als wij toch niet jaren en jaren achtereen het zonder trainer hadden moeten doen……..misschien waren wij dan ook wel :-) :-) :-)

Lieve volleymensen, we hopen dat jullie net zoveel van het hele volley gebeuren genieten als dat wij dat al die jaren hebben gedaan.

Wij wensen jullie allen het aller, allerbeste en met een traan nemen wij afscheid van jullie.

GOOD GOAN!

 

En dan is dit stukje allang geschreven als wij afgelopen donderdag onze laatste wedstrijd speelden. Hadden wij het over een traan in de ogen…….het werd een dikke brok in onze keel. We wisten niet wat ons gebeurde: een spandoek, het bestuur, alle recreanten dames en als klap op de vuurpijl Dames 1 boven op de tribune. De prachtige bos bloemen van het bestuur, een enveloppe voor onze bitterballen met wijn, de leuke cadeautjes van alle teams, de lieve woorden van iedereen, het is teveel om op te noemen!                  

 

                        DANK DANK DANK JULLIE WEL!!!!!

 

DAMES 1 WIJ GAAN JULLIE NAAR DE BEKEROVERWINNING SCHREEUWEN OP 13 MEI!

 

Nog een laatste anekdote: vrijdagochtend werd er in onze volley groep de volgende app geplaatst: “Gisteravond dacht ik waarom stop ik. Vanmorgen wist ik het weer. Zere heupen, stijve spieren en alles was stram”. (Het was het allemaal dubbel en dwars waard).