U gebruikt een verouderde browser. Wij raden u aan een upgrade van uw browser uit te voeren naar de meest recente versie.

Dames 1

 

Het seizoen 2019 - 2020 (1e Divisie): 

Dit team wordt dit seizoen gesponsord door:

 

 

Op donderdag 28 maart 2019 is bekend gemaakt dat Dames 1 Sportploeg 2018 van de Gemeente Wierden is geworden. Gelukkig hebben we de foto's nog :-)

 

 

Wierden, 18 februari 2019

Weghorst Makelaardij WVC Volley verlengt met Frank van den Noort

Het bestuur van Weghorst Makelaardij WVC Volley is blij nu al te kunnen melden, dat we voor het volgend seizoen wederom een overeenkomst hebben gesloten met Frank van den Noort, trainer van Dames 1. Hiermee wordt de reeds negenjarige verbintenis met een jaar verlengd.

 

Bekend is dat Frank het team vanuit de regionale tweede klasse richting de eerste divisie heeft gebracht, waarin het dit seizoen keurig meedraait.  Het bereikte niveau willen we graag vasthouden en uitbreiden. De succesvolle combinatie team en trainer gaat hopelijk weer een succesvol jaar tegemoet. Naast assistent Roel Boone wordt de staf komend seizoen uitgebreid met de komst van, nu nog speelster, Femke Boone. De vaste fysiotherapeut van het team is ook komend seizoen Mayke Wetering van Fyzio Totaal.

Persbericht Bestuur Weghorst Makelaardij WVC Volley.

 


Selectie Weghorst Makelaardij  WVC Volley Dames 1 blijft vrijwel in tact

Na opnieuw een succesvol seizoen en een kampioenschap, is de selectie van Dames 1 weer rond.  De vertrekkende Daphne Honig uit Borne wordt vervangen door Kirsten Lentink uit Haaksbergen. Zo blijft het grote deel van de Wierdense volleybal dames in tact.  Hoewel er de laatste jaren wel een aantal wijzigingen hebben plaatsgevonden, bestaat de kern van de groep nog steeds uit dezelfde, Wierdense, dames. 

In seizoen 2011/2012 begon trainer/coach Frank van den Noort aan zijn missie bij de volleybaldames 1 in Wierden. Nu, 7 jaar en 5 kampioenschappen met de daarbij horende  promoties later, staat de Wierdense formatie aan het begin van een nieuw avontuur: de landelijke 1e divisie. Samen met assistent Roel Boone zal hij met de dames weer een goed resultaat willen behalen in de 1e divisie.

Frank werd in seizoen 2010/2011 (toen trainer MA1 van WVC volley) gevraagd of hij het jaar erop bij Dames 1 aan de slag zou willen gaan. “Dat het naar mijn idee anders moest, en het ook gebeurde, was voor de vereniging achteraf een goede keuze. Verjonging en bouwen aan de toekomst. Als je dan in de laatste 6 jaar 5 promoties (en een Bekerkampioenschap) meemaakt, kan je zeggen dat het goed is gelukt. Elk jaar werken we hard op de trainingen, om op de zaterdagen zo goed mogelijk voor de dag te komen. Verder is dit een aardig vriendinnenteam aan het worden, en wordt er niet alleen individueel hard gewerkt, maar ook voor elkaar wanneer dat moet.”

Ook komend jaar zullen de trainingen worden aangevuld met aanstormend talent uit de eigen jeugd, om zodoende te proberen de aansluiting te kunnen houden. Dit is conform het beleid van de vereniging om het dames1 team uit zoveel mogelijk Wierdense speelsters te laten bestaan.  Zo wordt getracht de binding met en voor de club zo optimaal mogelijk te houden, mede gelet op het beleid waarin staat dat prestatie en plezier prima samen kunnen gaan.

De selectie heeft op dit moment een paar weken vakantie en zal vanaf 13 augustus weer in de zaal te vinden zijn om de voorbereiding voor seizoen 2018/2019 te starten. Dit seizoen ook nog onder een nieuwe naam: Weghorst Makelaardij WVC Volley Dames 1.

 


 

Ben jij al Vriend van WVC Volley D1 !? Lees hier verder en meld je aan.

 


WVC Volley verlengt contract met trainer (12 april 2018)

 

Na opnieuw een succesvol jaar, is het bestuur van WVC Volley blij om te kunnen melden dat er opnieuw een overeenkomst is gesloten met Frank van den Noort, trainer van Dames 1. In de acht jaren dat Frank trainer is bij WVC Volley, is het gelukt om al vijf keer kampioen te worden.  Vanaf de regionale tweede klasse, is het team de laatste jaren snel doorgegroeid naar de landelijke tweede divisie. Op zaterdag 31 maart is ook daar het kampioenschap behaald, waardoor WVC Volley dames 1 volgend jaar uitkomt in de eerste divisie, een niveau waarop de vereniging nog niet eerder uit is gekomen.  De succesvolle combinatie van trainer en team wordt dus met een jaar verlengd. Ook assistent Roel Boone blijft het team begeleiden.

 

 


 

Tweede Divisie !! In 2017-2018:

We zijn dit jaar met 12 vrouwen sterk, en natuurlijk onze trainer niet te vergeten! Op de spelverdelers-positie hebben we de gezusters Boone: Loes & Femke. Beide dames spelen alweer een aantal jaren in dames 1. Loes  woont in Wierden en volgt momenteel een opleiding tot lerares Wiskunde. Wist je trouwens dat Loes bij de Mac Donalds niet genoeg heeft aan een menu en er gerust nog 1 of 2 burgers bij besteld?  Femke woont in Rijssen en werkt als lerares Nederlands. We stellen Femke wel voor als een van de zusjes Boone, maar wist je dat ze deze inruilt voor een nieuwe (Ter Harmsel).


Op de diagonaalpositie gaan Eline en Lisette de strijd met elkaar aan. Eline woont in Wierden en volgt momenteel de opleiding verpleegkunde.  Als je Eline roept kun je beter E-line(spreek je uit als: eee line ) zeggen dan gewoon Eline. Lisette woont ook in Wierden en werkt als psychomotorisch therapeut. Lisette lust geen chocolade en eet haar Maestro Burger zonder Bacon, wat zorgt voor grote verbazing bij sommige teamgenoten.

Marlijne, Marlon, Leonie en Fleur vullen dit jaar de midpositie in. Marlijne woont in Wierden en werkt als wijkverpleegkundige. Ze volgt momenteel een deeltijdopleiding: HBO verpleegkunde. Ben je dol op konijnen én kun je goed zingen? Neem dan eens contact met Marlijne op, haar konijnen zijn er dol op als iemand een liedje voor ze zingt (toch Eline?).  Marlon woont net als het grootste deel van het team in Wierden en is werkzaam als fysiotherapeut. Ze geeft zelf aan ook een talent te hebben voor voetbal, maar  dat ze daarin alleen nog wat moeite heeft om de bal te raken. Leonie woont in Rijssen en werkt als docente Nederlands in het voortgezet onderwijs. Wisten jullie dat ze de vrouw is van de trainer? Fleur is de jongste van het team en woont in Exel. Ze is onlangs gestart met de opleiding Communicatie & Mulitmedia Design. Fleur heeft een talent voor het vergeten van spullen (denk aan de bidons of ballen).

Op de libero hebben we Kira. Kira woont in Wierden en werkt als accountmanager bij de Nevobo. Tijdens de wedstrijden zal je zien dat Kira altijd de bal naar de serveerder gooit, want anders gaat de service mis (volgens Kira dan).

Aan de buitenkant staan drie blondines, Ruth, Daphne en Willeke, om de ballen erin te slaan. Ruth woont in Almelo en is afgestudeerd in Sport en Bewegen. In februari wil ze starten met de Pabo. Ruth is het BlonDTje van het team, met hoofdletter DT. Daphne begint aan haar tweede seizoen bij WVC, woont in Borne en is student Social Work. Het is zeker niet te zien, maar Daphne is dol op eten en eet het liefste tijdens wedstrijden en trainingen nog door. Willeke woont in Apeldoorn en werkt als project intercedente bij Ekro. Wist je dat Willeke afgelopen vakantie haar tas open moest maken bij de douane op Schiphol, omdat ze pindakaas meesmokkelde?

Frank gaat dit jaar weer een poging doen om deze dames in toom te houden en er een mooi seizoen van te maken. Hij werkt als docent lichamelijke opvoeding. Frank slaapt het dichtst bij de deur. Waarom? Omdat de inbrekers dan als eerste bij Frank zijn!

 

Het seizoen 2016-2017. Derde Divisie:

Weer een uitdagend en veelbelovend seizoen. De Dames gaan dit jaar voor de dubbel: Kampioen in de Derde Divisie en het winnen van de regiobeker.

 

2014-2015. Promotieklasse:

Voorstellen (met dank aan Els van Asselt en Rian Melenboer) in de 3e Nieuwsbrief (2014-15) voorgesteld:

Dames 1 een mooie mix, een goed recept. Leuk om op in te gaan.

Een mix van twee spelverdelers, drie middens, twee libero’s, twee dia’s en drie buitens. Natuurlijk niet te vergeten, de mixers; een hoofdtrainer en een assistent. En degene die ervoor zorgt dat de ingrediënten altijd in topconditie zijn; fysio Mayke.

Jong en oud door elkaar blijkt al twee seizoenen een prima recept voor winst. De jonge enthousiastelingen in combinatie met de ervaren oude garde zijn goede ingrediënten voor twee kampioenschappen op rij.

De ingrediënten:

De jonkies: op buiten klein maar fijn; Lieke. Wie niet groot is moet slim zijn en dat is ze… Powergirl Eline zorgt in de diagonaal voor de nodige punten, vooral in de laatste fase van de set weet zij ze erin te timmeren.

De middenmoot: Marlijne, Marlon en Lisa vertegenwoordigen een sterke middenaanval en blokkering. De nichtjes Femke (spelverdeler) en Myrthe (buitenaanval) hebben allebei hun mond op de goede plaats.

De (bijna) 30 plussers: Leonie (diagonaal)blijft onder elke omstandigheid cool. Kira (buiten)weet de balletjes altijd net voor de voetjes van Myrthe (liefst een beetje links) te leggen.

En tenslotte de oudjes van het team: Suzanne (libero), Els (spelverdeler) en Rian (libero). Samen goed voor zeker 50 jaar volleybal ervaring.

Frank (met de nodige aanvulling van Fred) weet de dames al vier seizoenen te motiveren met zijn speeches voor de wedstrijden met zijn persoonlijke benadering van de tegenstander.

Je leest het; een goed recept bestaat uit ingrediënten die elkaar versterken.

 

Het team heeft ook een eigen Facebookpagina. Klik hier en 'like' hen.

Via Twitter te volgen als @wvcvolleyd1

De WVC'tjes die sinds enkele seizoenen weer worden geschreven zijn hier allemaal te vinden.