U gebruikt een verouderde browser. Wij raden u aan een upgrade van uw browser uit te voeren naar de meest recente versie.

Dames 1

 

Het seizoen 2017 - 2018 (2e Divisie): 

 

WVC Volley verlengt contract met trainer (12 april 2018)

 

Na opnieuw een succesvol jaar, is het bestuur van WVC Volley blij om te kunnen melden dat er opnieuw een overeenkomst is gesloten met Frank van den Noort, trainer van Dames 1. In de acht jaren dat Frank trainer is bij WVC Volley, is het gelukt om al vijf keer kampioen te worden.  Vanaf de regionale tweede klasse, is het team de laatste jaren snel doorgegroeid naar de landelijke tweede divisie. Op zaterdag 31 maart is ook daar het kampioenschap behaald, waardoor WVC Volley dames 1 volgend jaar uitkomt in de eerste divisie, een niveau waarop de vereniging nog niet eerder uit is gekomen.  De succesvolle combinatie van trainer en team wordt dus met een jaar verlengd. Ook assistent Roel Boone blijft het team begeleiden.

 

 

Tweede Divisie !! In 2017-2018:

We zijn dit jaar met 12 vrouwen sterk, en natuurlijk onze trainer niet te vergeten! Op de spelverdelers-positie hebben we de gezusters Boone: Loes & Femke. Beide dames spelen alweer een aantal jaren in dames 1. Loes  woont in Wierden en volgt momenteel een opleiding tot lerares Wiskunde. Wist je trouwens dat Loes bij de Mac Donalds niet genoeg heeft aan een menu en er gerust nog 1 of 2 burgers bij besteld?  Femke woont in Rijssen en werkt als lerares Nederlands. We stellen Femke wel voor als een van de zusjes Boone, maar wist je dat ze deze inruilt voor een nieuwe (Ter Harmsel).


Op de diagonaalpositie gaan Eline en Lisette de strijd met elkaar aan. Eline woont in Wierden en volgt momenteel de opleiding verpleegkunde.  Als je Eline roept kun je beter E-line(spreek je uit als: eee line ) zeggen dan gewoon Eline. Lisette woont ook in Wierden en werkt als psychomotorisch therapeut. Lisette lust geen chocolade en eet haar Maestro Burger zonder Bacon, wat zorgt voor grote verbazing bij sommige teamgenoten.

Marlijne, Marlon, Leonie en Fleur vullen dit jaar de midpositie in. Marlijne woont in Wierden en werkt als wijkverpleegkundige. Ze volgt momenteel een deeltijdopleiding: HBO verpleegkunde. Ben je dol op konijnen én kun je goed zingen? Neem dan eens contact met Marlijne op, haar konijnen zijn er dol op als iemand een liedje voor ze zingt (toch Eline?).  Marlon woont net als het grootste deel van het team in Wierden en is werkzaam als fysiotherapeut. Ze geeft zelf aan ook een talent te hebben voor voetbal, maar  dat ze daarin alleen nog wat moeite heeft om de bal te raken. Leonie woont in Rijssen en werkt als docente Nederlands in het voortgezet onderwijs. Wisten jullie dat ze de vrouw is van de trainer? Fleur is de jongste van het team en woont in Exel. Ze is onlangs gestart met de opleiding Communicatie & Mulitmedia Design. Fleur heeft een talent voor het vergeten van spullen (denk aan de bidons of ballen).

Op de libero hebben we Kira. Kira woont in Wierden en werkt als accountmanager bij de Nevobo. Tijdens de wedstrijden zal je zien dat Kira altijd de bal naar de serveerder gooit, want anders gaat de service mis (volgens Kira dan).

Aan de buitenkant staan drie blondines, Ruth, Daphne en Willeke, om de ballen erin te slaan. Ruth woont in Almelo en is afgestudeerd in Sport en Bewegen. In februari wil ze starten met de Pabo. Ruth is het BlonDTje van het team, met hoofdletter DT. Daphne begint aan haar tweede seizoen bij WVC, woont in Borne en is student Social Work. Het is zeker niet te zien, maar Daphne is dol op eten en eet het liefste tijdens wedstrijden en trainingen nog door. Willeke woont in Apeldoorn en werkt als project intercedente bij Ekro. Wist je dat Willeke afgelopen vakantie haar tas open moest maken bij de douane op Schiphol, omdat ze pindakaas meesmokkelde?

Frank gaat dit jaar weer een poging doen om deze dames in toom te houden en er een mooi seizoen van te maken. Hij werkt als docent lichamelijke opvoeding. Frank slaapt het dichtst bij de deur. Waarom? Omdat de inbrekers dan als eerste bij Frank zijn!

 

Dit team wordt dit seizoen gesponsord door:

 

Het seizoen 2016-2017. Derde Divisie:

Weer een uitdagend en veelbelovend seizoen. De Dames gaan dit jaar voor de dubbel: Kampioen in de Derde Divisie en het winnen van de regiobeker.

 

2014-2015. Promotieklasse:

Voorstellen (met dank aan Els van Asselt en Rian Melenboer) in de 3e Nieuwsbrief (2014-15) voorgesteld:

Dames 1 een mooie mix, een goed recept. Leuk om op in te gaan.

Een mix van twee spelverdelers, drie middens, twee libero’s, twee dia’s en drie buitens. Natuurlijk niet te vergeten, de mixers; een hoofdtrainer en een assistent. En degene die ervoor zorgt dat de ingrediënten altijd in topconditie zijn; fysio Mayke.

Jong en oud door elkaar blijkt al twee seizoenen een prima recept voor winst. De jonge enthousiastelingen in combinatie met de ervaren oude garde zijn goede ingrediënten voor twee kampioenschappen op rij.

De ingrediënten:

De jonkies: op buiten klein maar fijn; Lieke. Wie niet groot is moet slim zijn en dat is ze… Powergirl Eline zorgt in de diagonaal voor de nodige punten, vooral in de laatste fase van de set weet zij ze erin te timmeren.

De middenmoot: Marlijne, Marlon en Lisa vertegenwoordigen een sterke middenaanval en blokkering. De nichtjes Femke (spelverdeler) en Myrthe (buitenaanval) hebben allebei hun mond op de goede plaats.

De (bijna) 30 plussers: Leonie (diagonaal)blijft onder elke omstandigheid cool. Kira (buiten)weet de balletjes altijd net voor de voetjes van Myrthe (liefst een beetje links) te leggen.

En tenslotte de oudjes van het team: Suzanne (libero), Els (spelverdeler) en Rian (libero). Samen goed voor zeker 50 jaar volleybal ervaring.

Frank (met de nodige aanvulling van Fred) weet de dames al vier seizoenen te motiveren met zijn speeches voor de wedstrijden met zijn persoonlijke benadering van de tegenstander.

Je leest het; een goed recept bestaat uit ingrediënten die elkaar versterken.

 

Het team heeft ook een eigen Facebookpagina. Klik hier en 'like' hen.

Via Twitter te volgen als @wvcvolleyd1

De WVC'tjes die sinds enkele seizoenen weer worden geschreven zijn hier allemaal te vinden.