U gebruikt een verouderde browser. Wij raden u aan een upgrade van uw browser uit te voeren naar de meest recente versie.

Info CMV (Mini Volleybal)

 

Op zoek naar trainingstijden en teamindelingen voor het nieuwe seizoen? 

Klik hier voor de trainingstijden en hier voor de teamindelingen CMV (= mini's). 


Even hier verder kijken/klikken en dan staan ook de verschillende teams (met de teamfoto's).

De spelregels (en niveaus) van CMV 2013 - 2016 zijn hier te bekijken en te downloaden.

De foto's, verhalen en andere informatie over de Mini van Week staan hier


Cool Moves Volleybal (CMV)

Voor kinderen in de leeftijd van 6 t/m 12 jaar bieden wij bij Volleybalvereniging WVC Volley het CMV volleybal aan, ook wel Cool Moves Volleybal genoemd.


Deze volleybalmethode leert de kinderen door het vangen, gooien en bewegen met de bal de diverse volleybaltechnieken aan. Het CMV volleybal kent 6 niveaus welke deels leeftijdgebonden zijn maar ook voor een groot gedeelte aansluit bij en meegroeit met de volleybalvaardigheden van kinderen.


Ieder niveau heeft zijn eigen speelvorm. Bij niveau 1 beginnen kinderen voornamelijk met het gooien en vangen van de bal terwijl ze bij niveau 3 bijvoorbeeld de eerste bal al onderhands verplicht moeten passen, totdat ze bij niveau 6 al volledig het “gewone” volleybalspel spelen.

Het is een erg leuke, speelse en leerzame manier om volleybal te leren. 

Naast het aanleren van het volleybalspel, staat bij ons ook het sociale aspect voor kinderen centraal. Of uw kind nu een supertalent is, motorisch minder sterk is, sociaal verbaal aanwezig is of juist heel bescheiden en verlegen is, voor elk kind is er plaatst.


Hiervoor hebben wij als CMV trainsters de cursus “Kanjers in de Sport” gevolgd. Deze cursus heeft ons geleert dat elk kind bijzonder is en dat wij binnen de sport mogelijkheden hebben om ieder kind op zijn/haar eigen manier te benaderen en sociaal en sportief te kunnen laten groeien. Dit is uiteraard niet iets wat altijd makkelijk en zo maar vanzelf gaat maar wij hebben de intentie om elk kind deze mogelijkheid te bieden binnen de volleybalsport.

 

Seizoen 2015-2016:

De CMV trainingen worden gegeven op de woensdagmiddag tussen 14.30 en 17.00 uur in Sportzaal ’t Noordbroek in Wierden.
Op vrijdagmiddag in Sporthal 'n Dikken van 15.45 tot 17.00 uur.

De trainingen worden gegeven door Patricia Wassink en Eva Ros. Daarnaast worden wij ondersteunt door hulptrainsters uit onze eigen jeugd. Ook bieden wij de mogelijkheid aan scholieren om hun maatschappelijke stage bij ons te komen doen.

 

Naast het trainen doen wij ook mee in de CMV competitie. De CMV competitie is verdeelt over twee speelhelften: sept/jan en jan/april. Per speelhelft zijn er zes competitiedagen waarop ieder team twee wedstrijden speelt. Per juli moeten wij altijd de teamopgave doen. Hierdoor spelen nieuwe leden, die na de zomervakantie beginnen de eerste speelhelft nog géén competitie. Zij stappen in met een eigen team of stromen in bij een bestaand team per januari van het nieuwe jaar.

 

Wilt u meer informatie kunt u contact opnemen met Patricia Wassink: p.wassink@kpnmail.nl

Uiteraard bent u of ben jij van harte welkom om op woensdag- of vrijdagmiddag te komen kijken!

 

Eva Ros en Patricia Wassink

CMV trainsters en Technisch Coördinatoren CMV